Düzenleme: Ryder, senin C++ öğrendiğin bir kaynağı versene, ben class'ları www.muhammedmastar.com'dan bugün öğrenmiştim. 
Kitap okuyarak ve yeni seyler deneyerek ögrenmistim. Tabiiki birde matematikden aldigim kavrama yardimci oluyor.
piyasda streamer çok yapacaksan eğer şunu yapmayı dene 
Mta oynadıysan bilirsin sunucuya girer girmez objeleri download eder onun tarzında mesela oyuna girerken tüm sunucudaki objeler yüklenir.bu sayede yok silik obje yok şu yok bu sorunu olmaz tabi yapılabilirse .
Client plugin yapmadan imkânsiz.
Streamer'in sourcesine baktım hiçbişey anlamadım.
Çok çalışmak gerekiyor sanırım.
Hayir, o sistemde sadece cok agir bir sekilde STL ve boost library kullaniliyor (vector, map, linked list), senide korkutan sey de bu olsa gerek. Sana önerim önce PAWN'i ögren herseyi yapabilecek seviyede (ama herseyi), sonra C++'e basla veya ondan önce C# dene.
Ryder yapamaz mı yani. :o
Yaparim, ama client plugin gerektirir ve bu nedenle cok mantiksiz oldugunu dusunuyorum. Client plugin olduktan sonra ekrana istedigin resim ekleme olayinida halledebiliriz mesela. Ama dedigim gibi cok gereksiz cünkü sistemi yüklü olmadigi sürece o kisi görmez bunlari (audio plugin gibi).
streamer sampın sağladığı obje sayısı düşük olduğu için ekstra obje yüklemeye yarıyor kendisi oyuncunun o bölgedeki objeyi görmesini sağlıyor o güzel görüntü yok bilmem ne hikaye . fazla obje ve görüşmesafesi falan ayarlaya biliyorsun ..
@Chriz bak gaza geldim C++ olayını öğrenmeye başıyorum
Yakında V-Streamer Geliyor (Coming Soon 2012)
EN basit streamer sisteminin mantigi budur: bütün objeleri tara ve en yakinlarini kur, geride kalanlarini sil. Daha gelismis bir mantik ise: San Andreas dünyasini 300x300 büyüklügünde ufak karelere ayir ve obje kurdugunda o bölge icine kayit et. Bu sekilde obje kuracaginda sadece o bölgede ve yakin bölgedeki objeleri kurursun ve cok daha hizli bir sistem olur.
Ben filefuncitons yapıyorum chriz ilk duyuracağım kişiler arasındasın 
Ben yazmistim zaten. Yeni seyler yazmaya bak bence. Amac sadece kendini gelistirmek ise, devam derim.