GTATurk.com Reklam Hizmetleri

Haberler:

Gönderen Konu: C++ ile nasil pawno icin plugin yapabilirim?  (Okunma sayısı 12567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi RyDeR`

• PAWN Coder
  • Bölüm Yetkilisi
    • Ödüller
Ynt: C++ ile nasil pawno icin plugin yapabilirim?
« Yanıtla #120 : 23 Kasım 2011 ; 13:58:54 »
Düzenleme: Ryder, senin C++ öğrendiğin bir kaynağı versene, ben class'ları www.muhammedmastar.com'dan bugün öğrenmiştim. :)
Kitap okuyarak ve yeni seyler deneyerek ögrenmistim. Tabiiki birde matematikden aldigim kavrama yardimci oluyor.

piyasda streamer çok yapacaksan eğer şunu yapmayı dene :D

Mta oynadıysan bilirsin sunucuya girer girmez objeleri download eder onun tarzında mesela oyuna girerken tüm sunucudaki objeler yüklenir.bu sayede yok silik obje yok şu yok bu sorunu olmaz tabi yapılabilirse .
Client plugin yapmadan imkânsiz.

Streamer'in sourcesine baktım hiçbişey anlamadım. :D Çok çalışmak gerekiyor sanırım.
Hayir, o sistemde sadece cok agir bir sekilde STL ve boost library kullaniliyor (vector, map, linked list), senide korkutan sey de bu olsa gerek. Sana önerim önce PAWN'i ögren herseyi yapabilecek seviyede (ama herseyi), sonra C++'e basla veya ondan önce C# dene.

Ryder yapamaz mı yani. :o
Yaparim, ama client plugin gerektirir ve bu nedenle cok mantiksiz oldugunu dusunuyorum. Client plugin olduktan sonra ekrana istedigin resim ekleme olayinida halledebiliriz mesela. Ama dedigim gibi cok gereksiz cünkü sistemi yüklü olmadigi sürece o kisi görmez bunlari (audio plugin gibi).

streamer sampın sağladığı obje sayısı düşük olduğu için ekstra obje yüklemeye yarıyor kendisi oyuncunun o bölgedeki objeyi görmesini sağlıyor o güzel görüntü yok bilmem ne hikaye . fazla obje ve görüşmesafesi falan ayarlaya biliyorsun ..

@Chriz bak gaza geldim C++ olayını öğrenmeye başıyorum  :şeytan: Yakında V-Streamer Geliyor (Coming Soon 2012)
EN basit streamer sisteminin mantigi budur: bütün objeleri tara ve en yakinlarini kur, geride kalanlarini sil. Daha gelismis bir mantik ise: San Andreas dünyasini 300x300 büyüklügünde ufak karelere ayir ve obje kurdugunda o bölge icine kayit et. Bu sekilde obje kuracaginda sadece o bölgede ve yakin bölgedeki objeleri kurursun ve cok daha hizli bir sistem olur.

Ben filefuncitons yapıyorum chriz ilk duyuracağım kişiler arasındasın :D
Ben yazmistim zaten. Yeni seyler yazmaya bak bence. Amac sadece kendini gelistirmek ise, devam derim.
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2011 ; 14:00:12 Gönderen: RyDeR` »
"The secret to creativity is knowing how to hide your sources" ─ Albert Einstein

Reklamlar

Tüm oyun fırsatları için tıklayın !

Reklamlar

Çevrimdışı Swift

• The Lost Brotherhood
  • **
« Yanıtla #121 : 26 Aralık 2011 ; 13:49:05 »
SAMP GDK var C++ ile samp için script yapıyoruz.

https://nodeload.github.com/Zeex/sampgdk/zipball/master

Süper bir şey C dilini öğrendikten sonra yaparım belki. C++ bilen arkadaşlara kolay gelsin bu arada burada samp için C++'da mod kodlamak için Ryder'ın bu konuda dediklerini aynen yapıyoruz main.def gibi. Böyle tam araştırmadım ama. Kolay gelsin.

Çevrimdışı zQrba

• Gambetti Family
    • TorrentDolu
« Yanıtla #122 : 01 Ocak 2012 ; 00:41:54 »
GetPlayerPos Gibi Birşey Yapmaya Çalıştım Ama Nedense Kordinatlar -107374176.000000 -107374176.000000 -107374176.000000 Olarak Görünüyor

Kod Bu;

Pawn: [Seç]
static cell AMX_NATIVE_CALL sdk_getpos(AMX* amx, cell* params )

float x,y,z;
        int playerid = params[1];
        PawnCommand(&GetPlayerPos, playerid, &x, &y, &z);
logprintf("%f %f %f",x,y,z);
        return 1;
}

Invoke Include Buldum Böyle Değiştirdim Bu Seferde samp-server.exe Kapanıyor ;D

Pawn: [Seç]
static cell AMX_NATIVE_CALL sdk_getpost(AMX* amx, cell* params)

int playerid = params[1];
float x,y,z;
g_Invoke->callNative(&PAWN::GetPlayerPos,playerid,&x,&y,&z);
logprintf("%f %f %f",x,y,z);
        return 1;
}
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2012 ; 00:54:52 Gönderen: zQrba »

Çevrimdışı Swift

• The Lost Brotherhood
  • **
« Yanıtla #123 : 01 Ocak 2012 ; 01:45:20 »
zQrba samp gdk ile yapmaya çalış %99 oluyor denedim.

Çevrimdışı -Win7

• North Holland Hustlers
  • *
  • [Z]Group Extreme
« Yanıtla #124 : 16 Ocak 2012 ; 21:16:13 »
C++ Bilgim Var Ama Buradakileri Okuduktan Sonra Hiç Bir Şey Anlamaz Oldum , Bana Baya Karışık Geldi Yapan Birisi Özelden Msn Adresini Verip Banada Anlatabilir Mi ? 

[G.Unit]Win7 - [Z]Group Extreme 2 Level Admin

Çevrimdışı Swift

• The Lost Brotherhood
  • **
« Yanıtla #125 : 16 Ocak 2012 ; 21:25:47 »
C++ Bilgim Var Ama Buradakileri Okuduktan Sonra Hiç Bir Şey Anlamaz Oldum , Bana Baya Karışık Geldi Yapan Birisi Özelden Msn Adresini Verip Banada Anlatabilir Mi ? 

Demekki az bilgin var. Biraz daha çalış. Mesela

// native topla(sayi1, sayi2);
int topla(AMX *amx, cell *params)
{
 return params[1] + params[2];
}

böyle.

Düzenleme: Dönüş tipi int olduğu için öyle yaptım normalde bu şekil yapmayacaksın. zQrba'dan örnek alabilirsin.
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2012 ; 21:27:21 Gönderen: DonatHan_Swift »

Çevrimdışı HugeMonster

• Albanians
  • PHP Coder
« Yanıtla #126 : 06 Mart 2012 ; 19:20:26 »
RyDER sencede bu kadar karın ağrısına gerek varmı bunları yapmak için ? Eğer bir plugin yapıcaksak illa bu kodları kullanmamız gerekmez sonuçta DLL dosyaları bir kütüphanedir direk dili kullanabiliriz.Yani burada amx kodları boşuna veya bana öyle geldi.Ayriyetten arkadaşlar sadece dll yazmak bir başarı değildir mesela bu kodlardan bir şey anlamadı iseniz eğer C bilginiz varsa çok rahat bir biçimde Pawno'ya DLL değilde Direk Kod oluşturabilirsin.Kod'dan bazıları anlamayacaktır yani ;
SendClientMessageToAll(-1,"Yazımız");
Bu kod C ile oluşturulmuştur.Neden C ile derseniz Pawno bir script dilidir zaten kendi başına Bir Programlama dili değildir.Ayriyetten arkadaşlar İnternete "Pawno Source Code" yazarsanız Pawno'nun gelişim sürecini daha iyi anlayabilirsiniz..
DLL'ler hakkında fazla bilgim yok fakat bu kadar kod'ada gereksinim duyulduğunu hiç sanmıyorum.

Çevrimdışı Swift

• The Lost Brotherhood
  • **
« Yanıtla #127 : 06 Mart 2012 ; 21:08:21 »
RyDER sencede bu kadar karın ağrısına gerek varmı bunları yapmak için ? Eğer bir plugin yapıcaksak illa bu kodları kullanmamız gerekmez sonuçta DLL dosyaları bir kütüphanedir direk dili kullanabiliriz.Yani burada amx kodları boşuna veya bana öyle geldi.Ayriyetten arkadaşlar sadece dll yazmak bir başarı değildir mesela bu kodlardan bir şey anlamadı iseniz eğer C bilginiz varsa çok rahat bir biçimde Pawno'ya DLL değilde Direk Kod oluşturabilirsin.

Cevap vermeden duramam:
Aslında ne demek istediğini tam olarak anlayamadım ama modu plugin ile yapmak istiyorsun gdk: http://www.gtaturk.com/forum/anlatimlar/c-ile-gamemode-yapmak-~-hersey-daha-lagsiz!/

« Son Düzenleme: 06 Mart 2012 ; 21:08:41 Gönderen: Swift »

Çevrimdışı 0Ellezx0

• Albanians
  • http://GLFreeRoaMGL.tr.gg
    • GLFreeRoaM
« Yanıtla #128 : 07 Mart 2012 ; 14:03:49 »
Abi Yeni Bir Server Mod Yapıyorum SA-MP Ama PAWN Yapıyorum İncludem Yok Sende Varsa Solidfilese Verirmisin Lütfen :((
İncludesler:
#include <a_samp>
#include <streamer>
#include <core>
#include <properties>
#include <lethaldudb2>
#include <o_gametexts>
#include <sscanf2>
#include <utils>
#include <a_mysql>
« Son Düzenleme: 07 Mart 2012 ; 15:58:14 Gönderen: Meyus »
Web Sitemiz GLFreeRoaM: /http://GLFreeRoaM.tr.gg