Arkadaşlar bildiğiniz gibi 2006'ya girişimizle sitede bazı sorunlar baş gösterdi.Artan mesaj sayısı,otorite boşluğu,forumda yozlaşmaya yol açtı ve bazı arkadaşlar gitme kararı aldı.Bu sorunların çözümlenmesi ile ilgili bazı kararlar aldık.
Öncelikle size sorunların nedenlerinden bahsetmek istiyorum.
1. Forumda rütbesi yüksek bazı kişiler kurallara uymayan yeni üyelere kuralları çok sert hatırlatmaya başladılar.Bu yüzden yeni gelen üyeler "ben burada kendime yer edinemem" deyip bir daha uğramadı.
2. Forumda otorite boşluğu oluştu.Benim evimdeki bilgisayarımı kaldırmam,Rudeboy'un internet bağlantısının kaldırılması,Baron'un yeni açtığı siteyle ilgilenmesi vs. gibi sebeplerden dolayı forumla yeterince ilgilenemdik ve düzeni korumakta geciktik.Bunlara moderatörlük görevinde Emre'nin tek başına kalması eklenince sonuç kaçınılmaz oldu.
3. Dosyalar/Downloadlar bölümünde her arkadaşın kendi yaptığı dosyaları sergileyebileceğini söyledik.Ancak bazı arkadaşlarımız beğenmedikleri çalışmalara daha güzel olması için öneri yapmak yerine acımasızca küçük görmeyi tercih ettiler.
Bunların kimler olduğunu iyi biliyoruz.Ancak isim vermek doğru olmaz.
Şimdi bu gözlemlerimiz sonucunda bahsettiğim problemlerin çözümü için neler yapılması gerekir,yöneticiler olarak ne yaptık bunlardan bahsedeyim:
1. Bundan sonra yeni gelen üyelere kuralları çok sert bir şekilde hatırlatılmasını kesinlikle istemiyoruz.Kuralları hatırlatmanız güzel bir şey ama bu kadar sert davranmanız kötü sonuçlara sebebiyet veriyor.Rütbenize güvenerek bir daha böyle şeylere kalkışmayın.
Yani "Allah'ım sinir olacam kuralları okumadın mı ulan","Kuralları oku ya da defol" gibi şeyler olmasın.
Bunun yerine Moderatöre Bildir linkini kullanarak kurallara uygun olmayan şeyleri bize bildirebilirsiniz.
2. Otorite boşluğunu doldurmak amacıyla SpearsCroft yeni moderatörümüz olmuştur.Rudeboy sizinle daha fazla ilgilenecek zamanı bulabilecektir.Evimde bilgisayar olmadığı için ben yine internet kafeden sizinle ilgilenmeye devam edeceğim.
3.Üye arkadaşların yaptığı çalışmaların daha güzel olmasını istiyorsanız eksik taraflarını uygun bir dille anlatmanız daha güzel çalışmaların ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Kurban Bayramınız mübarek olsun hepinize iyi forumlar...