oyunun başında köprüden karşıya atlıyorum fakat 2.adada carteller bana saldırıyor oysaki henüz problemimiz yok 
Cartel çetesiyle oyunun başından beri problemimiz var. O da Catalina yüzünden sanırım. Intro da Claude'yi vurup yollarını ayırdı. Bu da Cartel çetesinin bizimle olan ilişkisini etkiledi. Bunun sonucunda Claude'ye karşı cephe alıp onunla düşman oldular. Cartellerin bize olan düşmanlığı bu yüzdendir muhtemelen. Ancak şu bir gerçek ki; Cartel çetesinin bize düşman olmasında en büyük rol Catalina'dır. Ayrıca Catalina, sadece Cartel çetesini bize düşman etmekle kalmıyor, bunun yanında Yardie'ler de onun yüzünden bize düşman oluyor. Yani kısacası Catalina bize bu oyunda çok kötülük yaptı.

Tabii tam olarak bilemiyorum bunu en iyi olarak

açıklar. Ancak

'ın GTA III Soru/Cevap sistemi hâlen devam ediyorsa, hem bu soruyu, hemde başka bir kaç soru daha sormak isterdim.
Hazır konu çetelerle açılmışken; Ben de bir kaç şey söylemek istiyorum. Çoğu çeteyin bize olan düşmanlığı, senaryoda ki karakterlerin bize diğer çetelerle alakalı görevler vermesi ve onları kışkırtma amaçlı verdiği için oldu. GTA III çok güzel bir oyun fakat malasef oyunda neredeyse tüm çeteler bize düşman. Sadece Hoods çetesi bizimle düşman değil. Onun dışında hepsi bize karşı zaten. Yani kısacası arabayı alalım, şöyle Liberty City'de bir kaç tur dolaşalım gibi bir şey yok malasef. Liberty City bize zindan gibi bir şey.