Bu Vinewood olayını GTA IV Gariplikler Departmanı'nda ilk olarak ben paylaşmıştım yanlış hatırlamıyorsam. Ama o zamanlar GTA V ile ilgili olacağını düşünmemiştik tabii. Nereden ne çıktı.

Hadi bu konuda GTA IV, EFLC ve Chinatown Wars'ta Los Santos hakkındaki verilen mesajları derleyelim:
- GTA IV'teki kız arkadaşlarımızdan olan Carmen'la buluştuğumuz bir randevu esnasında Niko, Carmen'a "Liberty City'den ayrılacak mısın?" diye soruyordu. Carmen ise "Liberty City'den nasıl ayrılabilirim? Liberty City'den başka gidebileceğim bir yer mi var? Ama belki Los Santos hariç." diyordu. Belki Carmen'ı GTA V'te görebiliriz...
- GTA IV ve EFLC'de şehirde çatışma, kargaşa çıkardığımızda veya yayaların önünde silah çıkardığımızda sokak yayalarından bir kadın "San Andreas'a geri dönmek istiyorum. Burası çok kötü!" diyordu.
- The Lost and Damned'ta "Shifting Weight" görevinde Malc, Johnny'ye şakayla karışık bir gün Los Santos'taki Jefferson Motel'e gitme teklifi sunuyordu. Ve GTA V trailer'ında Jefferson Motel'i görüyoruz.
- Rockstar'ın Social Club sitesinde Niko'ya ait olan San Andreas biletini bilmeyen yoktur;
http://www.grandtheftwiki.com/images/AirSol-GTAIV-planeticket.jpgGTA V'te Niko'yu görme ihtimalimiz olabilir.
- GTA IV & EFLC'deki "Visit Los Santos" tabelaları:
- GTA IV'ün televizyon kanallarında sürekli San Andreas ve Los Santos gösteriliyordu. Hatta çoğu görüntü aynen GTA San Andreas'ın oyun içinden alınıp televizyona aktarılmış.
GTA IV'ün televizyon kanalı CNT'den bir sahne:

Ayrıca burada Shamal yine karşımıza çıkıyor.
- GTA IV, EFLC ve Chinatown Wars'ta birçok kez Vinewood adı geçiyordu. The Ballad of Gay Tony'nin son görevinin son ara videosunda Luis ile Tony, Meadows Park'ta oturup sohbet ederken Tony, Luis'e "Senin büyük bir adam olup değişmeni, büyük bir ünlü olmanı ve Vinewood'a gitmeni istemiyorum." diyordu. GTA IV'te de "Dining Out" görevinde Jon Gravelli, Vinewood kadın film yıldızlarının sahteliğinden bahsediyordu. Chinatown Wars'ta ise uyuşturucu alım-satım yan görevlerinde kokainin açıklamasında kokain için "Vinewood'taki adamlar için bir partidir" gibi bir şey deniliyordu. Ayrıca Algonquin ve Broker adalarında Vinewood yazıları vardı.

GTA IV'ün televizyon kanalı Weazel'dan bir iki sahne:

Bu arada önceden GTA V hakkında Vinewood söylentileri çıkmıştı, Beverly Hills ilanları falan. Onlar da doğruymuş demek ki.
http://gtaturk.com/yeni-muhtemel-gta-v-ipuclari/