Av köpegi alacaksanız kesinlikler benim köpegimin türünden olan İngiliz setter öneriyorum cidden cok süper koku alıyor her türlü hava kosulunda dayanıklı ama koku almak icin fazla efor sarfediyor ve cok yoruluyor cogu kes köpegi sırtıma alıp tasıdıgımı biliyorum onun dısında avda süperdir kafalarında çıkık bir kemik vardır koku kemigi diyorlar oyle olan setterler yarım saat öncesinden gelen bir hayvanın bile kokusunu alıyor cok cabuk egitiliyorlar döverek yada ac bırakarak egitim kesinlikle gerek yok düzgün söyleme ile yada ses tonunuzdan komutları direk ögrenebiliyorlar köpegi gezdirirken tasma kullanmanıza gerek yok en azından ben tasma kullanmıyorum hic bir sekilde kacmıyor söz dinliyor atta siz onu gezdirmeseniz bile o kendi gezip geliyor bakımıda azdır tırnaklarını kesmeniz gerek yaz aylarında cok tüg döker birde yıkadıgınızda kulagına su getirmeyin daha dogrusu yüzüne su tutmayın
ama yıkasanızda köpek kokusu gecmiyor ormanda koku verecek bitkilere kendi gidiyor ben ava gittigimde köpek mis gibi kekik kokuyordu o kendi bitkisini buluyor

Miki

Yürüyordu ,o yüzden biraz bulanık.
rottweiler dimi dünyanın en uysal yırtıcısıdır ama sadece sahibini tanır ve bazı durumlarda zapdetmesi zor olur bende besledim bunlardan

En Saldırgan Köpek Hangisidir?
Ne pitbull ne rottweiler ne de kangal! Hiçbiri 'sosis' köpek Dachshund kadar vahşi değil.
Her nekadar Pit Bull'u saldırganlıkları ile tanısak da 'sosis' köpeği geçemedi.
Araştırmada en uslu köpeğin 'tazı' olduğu ortaya çıktı.
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre 'sosis' köpek olarak da bildiğimiz Dachshund cinsi köpekler, 33 cins arasında en saldırgan köpek seçildi.
Pennsylvania Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı araştırmada binlerce köpeğin davranışları incelendi ve 6 bin köpek sahibiyle görüşüldü.
Araştırmaya göre, Dachshund cinsi köpeklerin beşte birinin yabancıları ısırdığı ya da ısırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Ayrıca her 12 Dachshund'tan birinin de sahiplerini yaraladığı belirlendi.
Araştırmayı yürüten ekipten Doktor James Serpell yaptığı açıklamada, küçük cins köpeklerin agresif davranışlara daha yatkın olduklarını söyledi.
En saldırgan köpekler sıralamasında, Dachshund'lardan sonra ikinci sırayı çok daha küçük olan 'chihuahua' adlı köpekler aldı. Üçüncü sırada ise, diğer küçük köpek 'Jack Russel' var.
Saldırganlığın en az görüldüğü köpekler ise golden retriever, labrador ve haskiler. Ayrıca araştırma sonucuna göre en uslu köpek 'tazı'lar
bizde bundanda vardı babamın köpek merakı vardı almanyadan alıyordu o bundan almıstı bir tane ve cok sinirli ve stresli bir hayvan bir o kadarda cok salaktı
Haskiler saldırgandır onlarda sadece sahibini tanıyan cinsteler 5 sene önce oyle bir köpegimde vardı ve hic bir sekilde evcillesmiyorlar saibirya kurdu ise dünyada sadece tek sahip biliyorlar baska kimseye alısmıyorlar gezemediklerinde yada kafeste olduklarında cok hırçınlaşıyorlar o yüzden sokakta tasmasını baglamak yanındada kulubesinin olması daha mantıklı oluyor sibirya kurdu ve haskiler lider vasıflıdır ona sizin lider oldugunuzu göstermeniz gerek yoksa sözünüzü dinlemez gezdirmek istediginizde arkadan sizide sürükler o fikri ona aşılamanın en iyi yolu tasmayı kısa tutmak köpegi önünüzde degil tam yanınızda gezdirmektir aslında bir cok köpegi böyle gezdirmelisiniz Sezar Milandan onaylı

dalmaçyalılarıda anlatayım bunlar hep baktıgım köpekler
candan bir hayvan degillerdir cok soguk sahip tanımaz ve evcillesmezler ama arkadaşlıkları kalıcıdır
arkadaşı ölürse kendiside bunalıma giriyor yada ilk fırsatta ölüyorlar 2 tane dalmaçyalım vardı 1. sine araba vurdu 2. side bunalıma girdi hastalandı yemeden içmeden kesildi hiç birşey gelmedi elimizden ve öldü Alman kurtları ise kendi kendilerince değişik huyları takıntıları vardır hepsinin özelligi aynı degildir huylarından hic bir zaman vazgecmiyorlar kendi huyları onları bagımlı yapıyor mesela bizim alman kurdumuzun ismi paça idi hep paçaları ısırırdı nerde pantolon paçası nerde pantolon var hepsine saldırırdı onu o yüzden zapdetmekte zorluk cekiyorduk o yüzden köpeginizi ona göre egitin