Sayın Özgür!
TXD programının kullanılmasını Özgün bir dille ve resimlerle anlattığıniçin Teşekkürler.Arkadaşlara çok faydası olmuştur sanırım.
Fakat ,arkadaşlara şöyle bir Tavsiyem var.Değişiklik yaptıktan sonra,değişen dosyayı hemen program içinde açılan "gta3.img" dosyasına "Save" yapmasınlar.İlkönce "Save As" ile dışarı alıp,"igta3.img"deki o dosyanın orjinalini de kopyasını alıp,sonra bu yeni dosyayı "İMGTool2" ile içine atsınlar.Sorun yaşanırsa,eski orjinalini tekrara yüklerler.
Nasıl Yanlış mı?
Çünkü bu programla ben 1.5-2 seneden beri çalışıyorum.Tahmini 1 seneden beri de Z-Modelerle oto ve bina değişik materyaller çıkartıyorum.Daha önce "Photoshop" ,ArCon,IDE Statik,IDE Mimar,AutoCAD kullandığım için zorluk çekmiyorum.
Yüzlerce,onlarca MOD ve Nesnelerim var.Daha çok TÜRK motif,model yapımları çıkardım.Sırası geldikçe buralara koyacağım.
ÇOK ÖNEMLİ BİR NOT :
Arkadaşlar! çoğu arkadaşlarımız "TXD Workshop" ile MOD yapıyoruz diyorlar.YANLIŞ.Bu programla mod yapılmaz.Bu program sadece TXD dosyalarının içindeki resimlerli (Yazılarlı) değiştirmenize yarar.Yani DFF'ler aynı,sabit duruyor.Sadece o arabanın veya nesnenin dış kaplamasını değiştirmiş olursunuz.
Yani kısacası şu;
TXD WORKSHOP ; Dış kaplama değişikliği yapar.(Araba yazıları,Bilboard'lar,Duvar resimleri,Nesneler üzerindeki yazılar,falan)
Z-MODELER ; Esas Mod yapan prog.dır.ÇOk zor ve hassas bi-program.Yetenek,Ön teknik Çizim bilgisine İhtiyaç duyan bi prog.Uzun yıllar deneyimi olanlar bunu kullanabilir.Yani aynı "Photoshop Kursları" gibi kurslardan ve önceki çalışmalarınızın birikimi ile bu programı kullanabiliriz.
Öyle bi-çırpıda ,"Hadi anlat da biz de yapalım" la olacak şey değil bu.
Z-Modeler kendi başına ağır bi program.
Herkese iyi çalışmalar ve BOL NEŞELİ ve Sağlıklı Günler dilerim.